Daglig hårvård


För att ditt hår ska må sitt bästa varje dag, gäller det att få in rätt rutiner. Daglig hårvård är nödvändig om du vill ge håret det allra bästa. 

En viktig sak som man kanske inte tänker på är att stress påverkar ditt hår. Alla människor behöver lite stress i vardagen, det kan vi hantera. Men när det blir långvarigt och ”dålig” stress kan håret bli tunnare och till och med falla av.

Detta kan vara jobbigt att höra, men viktigt att veta: du ska inte tvätta håret varje dag. Var tredje dag är fullt tillräckligt. Om du tvättar håret varje dag tvättar du bort skyddet som ligger runt hårstrået och torkar ut håret genom konstant tvättning och schamponering. I början kan den nya rutinen få håret att kännas fett, men det övergå till friskare och gladare hår efter några veckor.

Håret älskar fukt, speciellt lockigt och frissigt hår. Lockigt hår är oftast torrare än rakt hår, men alla hårtyper älskar fukt. Du kan exempelvis köpa hårolja och använda några droppar varje morgon innan du kammar igenom det med en bredtandad kam. Håroljan ger fukt och mineraler som håret gladligen suger upp. Det tillför också lite glans och tar bort frisset.

Använd alltid balsam när du tvättar håret, förutom några gånger i månaden då du istället kan använda en hårinpackning som passar din hårtyp.