Få längre hår


Säg den kvinna, eller man, som inte någon gång har önskat sig längre och tjockare hår. De flesta kvinnor har det till och med som en ständigt återkommande skönhetsdröm.

Frisyrer har alltid varit oerhört viktigt – förr skulle en gift kvinna helst alltid visa sig i uppsatt hår, under medeltiden skulle det täckas, delvis eller helt, för att inte se för naket eller lössläppt ut. Än idag är det inom många religioner brukligt att kvinnor täcker håret för att visa respekt för sin make och inte framstå som sexuellt eggande.

Framförallt på 1900-talet har vi, i en samtida kontext av hygiendebatter, haft trender där kort hår varit på tapeten – men det långa håret har i stort sett alltid hängt kvar ändå på många håll.

Att hjälpa naturen på traven

För de som inte är begåvade med en kraftig och vital hårväxt på huvudet har det alltid funnits mirakelmedel och kurer att tillgå, den ena mer övertygande än den andra.

Det allra senaste påfundet sägs vara ricinolja. Ricinoljans stimulans av hårväxt av den slöare sorten sägs vara dokumenterat effektiv. För bästa effekt bör man massera in oljan i fuktig hårbotten 2-3 gånger i veckan, låta verka och sedan skölja ur. För utförliga instruktioner se här. Om man tycker att det låter alltför omständigt att gegga med oljor för att skynda på naturens gång, så kan man ju alltid ta till en genväg.

Idag finns det skickliga frisörer som kan färga och klippa till ett löshår till dig så pass proffsigt att det ser ut som att det växt över natten. Vi skrev en artikel förut med tips till dig som funderar på att på det här sättet hjälpa naturen på traven.