Frisyrtrender


Den hetaste färgen på hår 2013, som hållit i sig sedan hösten 2012 är ombre färgat hår. Med det menas att håret är färgat i två nyanser. En nyans, ofta den mörkare, från botten och ut till halva längderna, och en färg, ofta den ljusare, från mitten av längderna och ut. Här kan man leka fritt med nyanser och färger som man gillar. Allt från blond bas med rosa toppar till en mer diskret ombre färgning med brun bas med ljusbruna toppar. Här är det bara fantasin som sätter gränserna.

Visste du att denna trend också går att se på naglar i vår. Det är en stor trend nu att ha ett genomskinligt lack på hela nageln och att sedan måla över med en färg på topparna. Ungefär som att måla fransk manikyr fast byta ut det vita mot olika färger och nyanser. Väldigt roligt och verkligen en färgklick för den kommande våren.

Luggen hänger också kvar som en trend 2013, antingen som lite grunge och sliten stil eller som mikrokort. Detta har synts på många visningar inför våren och bland annat Versace har haft med den mikro korta luggen på några av sina visningar. Att klippa lugg är ett enkelt men effektivt sätt att snabbt förändra sin frisyr och få en ny fräsch look.

En annan trend som håller sig kvar är flätan. Alla typer av flätor är rätt, allt från en mer strikt utbakad fläta bak till en mer romantisk, lös inbakad fläta fram för att rama in ansiktet. Att fläta sitt hår är så tacksamt. Kliver du upp en morgon och inte har tid att duscha, eller styla håret, gör en lite slarvig fläta så vet du att du är helt rätt!