Hår och oljor


Det finns en rad olika produkter som är menad för håret: schampon, balsam, hårspray, hårfärgningsprodukter och liknande. En som dock inte alltid får lika mycket uppmärksamhet är håroljor. Men här ska vi titta lite närmare på detta.

Har man tittat rund bland hårvårdsprodukter idag har man garanterat stött på dessa, men det är inte alla som har tittat närmare på dem eller tänkt på att läsa på sig vad de kan vara bra för. Precis som så många andra produkter på marknaden är det bästa man kan göra att kolla upp om håroljan man tittat på passar ens hårtyp. Det finns en hel del att välja mellan och man gör sig en stor tjänst om man läser lite extra noga på förpackningarna.

Den kanske mest naturliga hårtypen för användande av oljor är torrt hår. Här är det bra att använda sig av oljor anpassade lite grövre längder eller specifikt för behandlat hår. Dessa har mer vårdande egenskaper än en som endast är tänkt att användas som i stylingsyfte. Mer flytande oljor är också praktiska då de är väldigt lätt att applicera på utvalda torra områden.

Spontant kanske man även känner att man inte bör använda olja i fett hår. Men det finns absolut personer med fett hår som har en del torra längder. Igen så bör man då hålla sig till med flytande oljor och en stylingolja kommer heller inte att tynga ned håret ytterligare. Att ta den i sprayformat minskar också risken att man använder för mycket., men spraya då i handen och dra den genom längderna istället för direkt på håret.

Personer med tjockt hår eller bara grova hårstrån kan också dra nytta av oljor. Dessa kan hjälpa till att fukta håret och reda ut det. Oljor som är framtagna för att ge lyster och fukt är perfekt för denna hårtyp.

Och slutligen kommer vi till lockigt och vågigt hår. Dessa hårtyper kan inte bara få mer lyster med hjälp av oljor utan kan även ge tillbaka lite studs i lockar och vågor. Om man har speciellt vågigt hår bör man applicera oljan i handflatan och helt enkelt kamma igenom håret. Det kan binda ihop vågorna igen och hålla dem på plats bättre.