Hårvård för män


Det är inte bara kvinnor som borde ta hand om sitt hår. Även män kommer att märka skillnad i stylingsmöjligheterna och hårkvalitén om de håller håret i bra kondition. 

Klippning

En fin och välklippt frisyr ger ett bra och mer städat intryck. Håret ser också friskare ut och har mer glans när det är nyklippt än när topparna börjar dela sig. Håret växer ungefär två centimeter på en månad. Är man nöjd och vill behålla den frisyr man har ska man gå och klippa sig runt vart sjätte vecka.

Fråga även frisören hur du fixar frillan såsom du vill ha den. Be henne eller honom att visa hur du ska använda eventuella produkter eller kammen för att se lika stylad ut efter duschen som efter frisörbesöket.

Schampo och balsam

Många tänker sig bara på schampo när de duschar, för att få bort dagens smuts och liknande. Men schampo har ofta ganska slitsamma ämnen i sig som tar bort det skyddande lagret längst ut på hårstråna. Då är håret mer utsatt för UV-strålar och smuts, det slits mer och fortare.

Därför ska man använda balsam även om man inte har problem med tovor och långt hår. Balsamet ger tillbaka lite skydd för håret och kan även ge mer glans och friskhet. Det finns också  mycket som pekar på att håret mår ännu bättre om man stryker schampot och endast använder balsam.

Tänk på att köpa lite bättre schampon och balsam än de som finns på stormarknaderna. Kvalitetshårvård är riktade att lösa olika problem och innehåller mindre skadliga ämnen för håret. Ett bra schampon hjälper om man har problem med mjäll eller torr hårbotten. Dåliga schampon torkar ofta ut hårbotten samtidigt som håret, vilket kan leda till problem som man inte kopplar med schampot förrän man bytt märke.