Kända hårstylister


Den kanske mest kända hårstylisten i Sverige är Jean-Pierre Barda, som ursprungligen är från Frankrike. För den breda massan är han troligtvis mer känd som artist, då han under 1990-talet tillsammans med bland andra Alexander Bard var medlem i discogruppen Army Of Lovers. Dessutom har han även varit verksam som låtskrivare, skådespelare och solglasögondesigner.

Vill man klippa sig hos en av landets främsta hårstylister är det bara att bege sig till Salong by Barda, som man hittar på Kommendörsgatan på Östermalm i Stockholm.

Tony Lundström är en annan mycket känd svensk hårstylist. Förutom att ha varit ansvarig för frisyrerna på svenska artister som The Cardigans, Lykke Li och Veronica Maggio har han även friserat utländska storheter som Madonna, Lady Gaga samt Aerosmith-sångaren Steven Tyler. Förutom att styla superstjärnor klipper även Tony Lundström vanliga, dödligas hår på salongen Mikas Koivisto Karlsson som man hittar på Tegnérgatan i centrala Stockholm.

Tito Frez har länge varit den kanske mest kände så kallade kändisfrisören i Sverige. Under sina över 20 år i branschen har han i princip klippt hela den svenska kändiseliten. Hans salong Titos hairstudio hittar man i närheten av Karlaplan på Östermalm i Stockholm.