Löshår – äkta och syntetiskt


Att använda löshår är ett relativt enkelt sätt att snabbt förändra sitt hår och därmed också sitt utseende på. Löshår har under de senaste åren blivit mer och mer populärt och idag finns det flera olika typer av hår.

Du kan till exempel välja mellan löshår som bara används ibland, för att till exempel ge fylligare uppsättningar vid bröllop eller stora fester, eller löshår som sätts in i det egna håret. Ett löshår som sätts fast sitter där under längre tid för att ge mer fyllighet eller längd. Med hjälp av löshår kan du följa hårtrender och alltid ha den senaste frisyren.

Det finns olika kvaliteter på löshår. I regel kan du välja mellan syntetiskt och äkta hår. Äkta löshår kommer från människor världen över och kan därför variera i färg och hårkvalitet. Det är rekommendabelt att se till att håret har köpts in etiskt, alltså att det sålts frivilligt av den det kommer ifrån. En stor fördel med det äkta löshåret är att du kan behandla det precis som vanligt hår, med andra ord både färga och styla det som du vill. Äkta löshår kan därför vara lättare att passa in med det egna håret och är ett bra alternativ om du ska ha löshåret en längre period. När löshår sätts in för att sitta länge, flätas eller klistras det fast i det egna håret av en kunnig frisör på salong.

Syntetiskt löshår är till skillnad från det äkta håret lite billigare. Dock har det sina begränsningar, då du inte kan behandla det som ett vanligt hår med värmeverktyg, färg och blekning. Det gör att det kan vara svårare att passa in i det egna håret, eftersom du inte på ett enkelt sätt kan påverka nyansen efter att du köpt håret. Möjligheten till styling av ett syntetiskt löshår är också begränsad. Det är däremot ett bra alternativ om du bara behöver utfyllnad i en uppsättning ett par gånger och inte vill sätta in löshåret permanent i ditt egna hår. Ett löshår som bara ska användas ibland fästs ofta med spännen eller klämmor och är med lite träning lätt att hantera själv.