Löshår


Människans hår och vad man kan göra med det har sysselsatt kvinnor som män sedan urminnes tider. Håret utgör en tämligen stor del av det personliga utseendet. Peruker har använts i olika sammanhang och tidsåldrar. Denna huvudbeklädnad kan vara tillverkad av äkta människohår eller syntetiskt material.

Löshår

Men också get- eller hästhår likväl som ull har använts. Redan de gamla egyptierna hade peruk men då endast aristokratin. Även andra antika folkslag som romarna ägnade sig åt denna försköning. Ännu i dagens moderna samhälle finns länder där ämbetsperuker ännu förekommer. På 1600- och 1700-talet hade både män och kvinnor långa och tjocka peruker. Perukmodet styrdes från kungliga hov och hur man såg ut där.

Färgspektra med alla nyanser

Om man inte vill ha en hel peruk eller tupé kan man piffa upp håret med löshår. Förlängningar, så kallade ”extensions” finns i mängder av färger och utföranden. Även dessa kan vara av äkta hår eller syntet. När det gäller det senare finns många olika kvaliteter. Man bör se upp med detta då sämre syntetmaterial helt enkelt inte duger, det ser inte bra ut när det sätts fast i håret och är oftast helt bångstyrigt och svårt att arbeta med. Syntetiskt hår kan finnas i bättre kvalité men sällan så passa bra att man kan ha i dem i flera veckor.

Därmed inte sagt att billigt måste vara dålig kvalitet – man måste bara veta var man ska handla. Extensions till bra pris och kvalité kan man finna på internet, bland annat hos Pozehair.se. Allt som man kan behöva finns där, inte bara löshår utan även massor med bra tillbehör. Nästan 40 nyanser finns i färgkartan vilket gott och väl täcker alla behov. Köper man äkta löshår så kan man fästa det så det sitter i flera veckor. Det går också att fästa på flera olika sätt, beroende på hur länge man vill ha i det. En del sätt, som att sy och använda vax kan vara svårt att göra själv så där behöver man ta hjälp av en kompis, eller ännu hellre en frisör.

Prova på

Var inte orolig för att testa olika idéer. Färger, längd och lockar kan varieras i oändlighet. Fungerar inte en sak går det säkert att göra på ett annat sätt. Upplev glädjen med att förändra ditt utseende med relativt små medel. Varför inte köpa några slingor i avvikande färger och använda dessa som accenter under festkvällen eller tjejmiddagen? Man kan ha i regnbågens alla färger och fortfarande få till det så de flyter ihop med ditt riktiga hår och inte ser ut som clip ons.