Markerade ögon


Något som har stor betydelse för hur ögon makeupen blir är hur fylliga och väl markerade fransar man har. Fokus i en makeup brukar i de flesta fall vara ögonen och genom att ha fylliga och långa fransar blir ögonen mer intensiva och det blir en snygg inramning av ögat.

För att uppnå detta resultat kan man göra på lite olika vis som vi tänkte gå in på lite närmare, nämligen genom mascara, lösfransar eller fransserum.

Mascara

Som alla vet så spelar mascaran en viktig roll i hur slutresultatet av en sminkning blir. Genom att välja en mascara som förlänger och ger tjockare fransar kan man göra stor skillnad jämfört hur sina fransar ser ut naturligt. Idag finns många bra mascaror på marknaden som både ger längre, tätare och fylligare fransar. Vill du veta de bästa på marknaden idag kan du kolla denna artikel från Tidningen Expressen där de testat 20 olika mascaror från 2014 sortiment. Kolla om du hittar en ny favorit.

Lösfransar

För att uppnå ett resultat som inte går att få genom att måla sina egna fransar är lösfransar ett säkert kort att ta till när man vill ha lite extra fylliga och långa fransar. Detta är något som man inte använder sig av varje dag, det kan då slita på fransarna, men något man kan använda vid särskilda tillfällen. Kanske på festen eller bröllopet i sommar. För att få ett snyggt resultat med sina fransar är det viktigt att man fäster dem på rätt sätt. Här kommer några korta tips tagit från blogg.veckorevyn.com;

  • Börja med att mäta lösfransarna mot ditt eget öga och klipp av dem på önskad längd. Tänk på att klippa av dem i ytterkanten av fransraden, där stråna är som längst, annars blir de inre lösfransarna för långa. 
  • Applicera lim direkt på handen istället för på lösfransarna och doppa sedan fransraden mot limmet. Låt limmet torka lite mot lösfransarna innan du applicerar dem på ögonlocket.
  • Använd en pincett och applicera fransarna, börja utifrån och gå inåt. Tänk på att de ska sitta mot huden på ögonlocket, nederst mot dina egna fransar. De ska inte appliceras på dina fransar.
Fransserum

Ögonfrasar

Fransserum är en relativt ny produkt på marknaden, en produkt som gör att dina naturliga fransar blir längre och fylligare. Serumet består av en eyelinerborste som doppas i förpackningen och appliceras som en eyeliner ner mot dina fransar. Detta görs i varje dag i ungefär en månad. Vad som är viktigt att tänka på är att huden ska vara ren och torr innan du applicerar. Efter cirka en månad når du önskat resultat och behöver då bara applicera 2 till 3 gånger i veckan för att bibehålla resultatet. Du får ett resultat som ger naturliga långa täta fransar och du slipper onödigt slitage som mascara och fransböjare kan ge.

I och med att efterfrågan efter denna produkt blivit så stor är det också så att det finns vissa märken som är bättre än andra, därför är det viktigt att satsa på ett märke som man vet ger det resultat som utlovas. Ett företag som vi fastnat för är Swissclinic, det är ett företag som tillverkar alla sina produkter själva, som har en god och gedigen kunskap samt levererar riktigt bra produkter. Med deras fransserum får du garanterat önskat resultat till en relativt billig peng i jämförelse med andra produkter på marknaden. Ett tips om du även har tunna ögonbryn är att komplettera med ett serum för dem med. Du får då både fylligare bryn och fransar och kommer att få en helt annan intensitet och inramning av dina ögon.