Olika hårtyper


Många gånger hör vi det talas om fett hår, tunt hår och torrt hår med mera, men vad betyder detta egentligen. Här försöker vi reda ut begreppen.

Torrt hår

Med torrt hår menas oftast hår som är glanslöst och aningen strävt, vilket innebär att det är sprödare och svårare att forma. Har man torrt hår är ett bra tips att använda olika typer av mjukgörande produkter. Dessutom gäller det att inte tvätta håret med schampo varje dag eftersom detta gör att det blir just torrt.

Fett hår

Ett hår som är fett känns ofta platt och tungt, vilket beror på överproduktion av talg i hårbotten. Här kan det vara bra att använda ett schampo som stabiliserar hårbottnen utan att torka ut den. Ett annat bra tips om man har fett hår kan vara att använda någon form av torrschampo.

Tunt hår

Med tunt hår avses hår som har något färre alternativt väldigt fina hårstrån. Detta gör att det lätt känns platt och livlöst, varför det kan vara bra att använda olika typer av produkter som innehåller proteiner, vilka hjälper till att bygga upp håret.

Oavsett vilken hårtyp man har går det nästan alltid att få håret snyggt med hjälp av bra styling. Lägger man dessutom lite kraft på övrig makeup så går det faktiskt att bli en riktig pingla.