Ta hand om ditt ansikte


De allra flesta av oss har någon gång varit bekymrade över vår hy och hur vi ser ut, vilket är helt naturligt. Det handlar om att kunna visa sin bästa sida för någon även på utsidan och få uppskattning tillbaka, för alla vill vi känna oss omtyckta.

Även om allt inte är centrerat runt hur man ser ut så är ett friskt och städat utseende ändå en viktig aspekt såväl professionellt som privat. En av de saker an kan göra för att se friskare ut är att ta hand om sin hy. För att få så bra hud som möjligt rekommenderas det att skaffa en bra hudvårdsrutin där du bland annat tvättar ditt ansikte med ett bra ansiktsvatten två gånger per dag. Se till exempel alltid till att tvätta bort smink innan sängdags och inte vänta tills morgonen. Det är mycket lätt att börja fuska och vi vet alla resultatet av det, så håll fast vid rutinerna.

Ett vackert leende

Hur mycket vi än värnar om en vacker hud och är stränga med de rutin vi håller där, väger det ofta inte upp för ett par gulnade och fläckiga tänder. Ett tips är därför att sluta använda skadliga produkter såsom kaffe, cigaretter, godis med mera. Om man nu inte kan motstå en kopp kaffe på morgonen finns det idag jättebra produkter som hjälper dig att få ett vitt och fräscht leende. Dessa behöver inte heller kosta en förmögenhet att använda. Välj ett hemmakit för tandblekning till dina tänder så blir både tänderna och plånboken glad. Se till att undvika billiga produkter med tveksamma resultat och välj istället ett välkänt märke som genomgått analys och blivit godkänt att säljas i Sverige. Att i övrigt ha gjort sig vacker och sedan visa upp ett leende med fläckiga tänder kan tyvärr förstöra hela ens självförtroende.

Välj rätt smink

Sminket är till för att förstärka och eventuellt dölja sådant vi vill och inte vill visa. Det är många gånger man använder för mycket eller fel smink, vilket kan ruinera en hel look. Tänk på att sminket ska framhäva dig och inte dölja den skönhet som ditt naturliga jag besitter. Se till att välja färger som får din hud att se fräsch och frisk ut samt passar årstiden. På sommaren kan vi med fördel använda lite bronsaktiga toner för att se mer ”somriga” ut. De färger du använder bör också väljas med tanke på den outfit du tänkt klä dig i.