Ta hand om ditt hår på bästa sätt


Om du vill ha ett snyggt hårsvall som kändisarna, eller kanske behålla frisyren som den ser ut precis som när du lämnar frisörsalongen är det viktigt att du väljer rätt hårvårdsprodukter. För det första måste du komma underfund med vilken hårtyp du har, någonting du kan fråga din frisör om.

På Aftonbladet kan du läsa mer om hur du känner igen vilken hårtyp du har, så att du sedan kan välja produkter som är gjorda för din hårtyp. Sedan handlar det inte bara om schampo, det finns många andra produkter du kan behöva för att stärka ditt hår.

Välj schampo och balsam av hög kvalitet

Det är viktigt att du väljer ett schampo och balsam av hög kvalitet, då det är produkter du använder ofta. Du kan hitta kvalitativa produkter till bra pris på Billigtmakeup, en nätbutik för skönhet och hårvård. Förutom att bara använda schampo och balsam kan du också applicera en inpackning i håret då och då, runt en gång i veckan brukar vara bra. Det ger håret extra näring och styrka, samt att en inpackning ofta även ger håret glans. Att använda fel hårvårdsprodukter för just ditt hår kan skada det ännu mer, därav är det viktigt att ha koll på din hårtyp först.

Stylingprodukter och hårfärg som vårdar ditt hår

När du köper stylingprodukter och hårfärg kan det vara klokt att läsa kundrecensioner för att se vad andra personer tycker om dem. Om du färgar håret ofta är det viktigt att du väljer en hårfärg som är så skonsam mot håret som möjligt. Det är också klokt att låta håret vila emellanåt. Håret behöver också klippas då och då för att fortsätta vara snyggt, då det slits med tiden. Topparna ska helst trimmas var sjätte till åttonde vecka. Om du behöver inspiration till hur du kan styla ditt hår kan du ta en titt på Pinterest, där finns gott om snygga exempel.