Ta hand om håret


Det krävs tid och pengar för att få ett vackert svall, även om man är korthårig. För att håret ska må bra och glänsa behöver man bra produkter och bra rutiner.

Kosttillskott

En enkel väg är att köpa kosttillskott som hjälper håret. För att vara säker på att du får ett fungerande kosttillskott och inte homeopati som nyligen blivit avvisat som bluff, ska man vända sig Apoteket såsom har strängaste kraven innan en produkt får stå på deras hyllor. Bra tillskott för håret ska innehåller selen, zink och biotin.

Balsammetoden

Ett sätt som gett resultat för många är att sluta använda schampo. Istället använder man bara högkvalitetsbalsam som inte innehåller uttorkande ämnen. I början kommer håret att kännas väldigt fett, men det går över så det gäller att ha självdisciplin och inte springa ut och köpa ett schampo. När du tvättat håret ska du ha ett riktigt bra balsam som inte innehåller silikoner eller mineraloljor eftersom de bara gör håret fett igen. Detta innebär att man behöver köpa ett lite dyrare schampo. Tänk på att dyrare oftast är drygare och räcker längre, samt att du bara köper ett istället för schampo och balsam. För att underlätta kostnaden litegrann kan man söka på nätet efter rabattkoder. Du kan hitta reapriser och rabatter på flera olika varor och i dussintals butiker.

Inpackningar

Då och då ska man göra en inpackning, kanske en gång i veckan eller lite mindre om balsammetoden fungerar bar för dig. En inpackning ska återfukta håret ännu mer. Bästa är att skaffa en leave in-inpackning: alltså en hårinpackning som du inte tvättar ur. Har du problem med torra toppar kan du massera in lite extra där och gärna varannan dag, bara för att stärka dem och återfukta så mycket som möjligt.

Småtips

Som avslut kan vi ge några småtips som hjälper dig att hålla håret fräscht och friskt.

  • Använd mjuka gummisnuddar utan metalldetaljer, det sliter mindre på håret.
  • Har du långt hår ska du gärna fläta håret innan du lägger dig så håret inte gnider mot kudden hela natten.
  • Tvätta och återfukta håret noggrant efter du ha badat i klorvatten eller varit ute i solen mycket.
  • Undvik att föna håret torrt. Låt det torka naturligt istället.
  • Använd en bredtandad kam för att borsta håret när det är blött. Har man lockigt hår finns det speciella borstar för torrborstning som inte förstör lockarna.
  • Använd allt skyddande serum när du utsätter håret för fönen eller plattången.