Vad betyder det att vara hel och ren?


Uttrycket hel och ren betyder att ha ett vårdat yttre. God hygien både vad gäller kläder och kroppen är viktigt. Att följa modet är inte nödvändigt men rätt klädd för rätt tillfälle kan spela stor roll vid till exempel en anställningsintervju. Att vara hel och ren visar att du bryr dig om både dig själv och din omgivning.

Renlighet för hälsan

Dålig handhygien kan göra att både virus och bakterier sprids. Att tvätta händerna noggrant med tvål och vatten är det bästa men vid tillfällen då du inte har tillgång till det är handsprit ett fullgott alternativ. Klicka här för att se olika alternativ för att desinficera händerna när du har tillgång till vatten.

Ett vårdat yttre

Ett vårdat yttre är ett ganska vitt begrepp som inkluderar hela dig. Att svettas är naturligt men om din svett luktar kan det vara obehagligt både för dig och andra. Därför är det så viktigt att vara ren. Du kan också använda deodorant för ännu fräschare känsla. Försök dock aldrig gömma att svettdoft med starka parfymer får motsatt effekt. Håret och skägget ska vara rent och fräscht. När det gäller kläder så brukar många arbetsplatser ha sina egna klädkoder men det allra viktigaste är att du är hel och ren.